mikä on Amag!

Amag! on arkkitehtuurilehti lapsille.

Amag! on lehti, jonka saa leikellä, taitella, tuhota…

Amag! on tarkoitettu kaikille 5-10 -vuotiaille.

Amag! on kaikille avoin opetusmateriaali Open Educational Resource (OER).

Amag! on yhtaikaa rakentelumateriaali, peli ja tutkimusväline, jonka avulla lapset oppivat uutta arkkitehtuurista kuin leikkien.

Amag! koostuu arkkitehtuuri- ja taidekasvatuksen asiantuntijoiden laatimista artikkeleista: ladattavista, tulostettavista ja leikittävistä A4-arkeista.

Amag! on tehty kahden espanjalaisen yhdistyksen What is A? ja Maushaus aloitteesta. Sitä on tukenut Opettajankoulutuslaitos, Helsingin YliopistoRakennetaan kaupunki! -projekti ja sitä levitetään kouluihin yhteistyökumppaneiden ProxectoTerra, Fundación Museo Jorge OteizaMuseo de Arquitectura Leopoldo Rother, Laafi, IMEB, Institut d´Educació de Barcelona ja ACVIC, Centre d´Arts ContemporàniesMuseo degli Innocenti10^10Alvar Aalto Museum,  Canadian Centre for ArchitectureLastu kanssa.

Amag! johtoryhmä: Jorge Raedó (director), Maushaus (editor), Sasa Kerkos (visual communication consultant) ja Xose Manuel Rosales (educational consultant).

Amag! Suomen työryhmä: Jaana Räsänen (arkkitehti, arkkitehtuurikasvattaja) ja Eeva Astala (taidekasvattaja), Maria Nordin (arkkitehti).